:: Teman Maya ::

:: Jangan Klik Sangat ::

:: Cari Sini ::

Loading...

Sunday, April 14, 2013

Paling kecik hati !

Salam.

ujung minggu yang paling kecik hati. sampai hati buat macam ni..

sangat sedih ~~

memang aku cuba sabar, tapi kalau dah kerap sangat, siapa tak kecik hati.

aku bukan jenis cepat kecik hati, tapi kali ini..


AKU MEMANG SANGAT KECIK HATI..

TERIMA KASIH!

Friday, April 12, 2013

Entry khas untuk ko ~

Salam.

benda ni aku penah cakap dulu.
tapi disebabkan ada sahabat tu, aku terpikir nak repost lagi.
*ko baca ke? haha.*

lelaki + perempuan = bestfriend.

boleh pakai lagi x formula atas ni?
*ko jangan nak baca senyum2 sangat okay. haha.*

entah la. aku tak pasti releven atau tak lagi formula ni.
setengah orang angguk, yang setengah lagi geleng-geleng.
tapi terpulang. ini cuma pendapat aku.

masa atau tempoh sesuatu perkenalan & persahabatan tu tak penting.
pada aku, yang penting keselesaan, kepercayaan dan kesefahaman.

Keselesaan : ko nak story apa-apa benda pun takde hal. hal lelaki, hal perempuan. ngumpat pun boleh jugak. tak kekok nak gelak kuat-kuat. nak makan comot-comot. nak nangis beria-ria. nak marah gila-gila. sebab apa? kita selesa dengan dia.

Kepercayaan : sangat penting! sebab kadang-kadang kita hanya story ke dia je. sebab apa? you trust him. dan dia akan bagi seberapa banyak advice. tu pun selepas dia marah-pujuk kita. tapi, at the end, dia juga yang tolong kita solve the problem. dia tak reti pujuk? haha. redha je lah !

Kesefahaman : yang ni pun kena ada. kalau dia senyap, okay.. kita faham dia taknak di ganggu. macam tu kita. kadang-kadang, bila kita sedih, dia ni macam tau-tau je.. kan? dia bagi kita calm dulu, then baru tanya. tak pernah paksa kita dengan benda-benda yang kita tak suka. sebab? dia kenal kita. tak buat apa-apa pun lagi, tapi dia dah tau. pelik? taklah, itulah kesefahaman.

tapi lama-lama, formula ni macam dah tak releven.
banyak faktor-faktor terjadinya benda ni.
jauh. komitmen lain. hmm..

tapi tak boleh nak mengeluh.
memang lumrah macam tu.
jadi, terima lah.

so, kepada ko..
chill babe!
jangan risau.
kita penah borak-borak pasal ni.
nak taknak, ko kena face it.
memang rasa sakit sikit.
eh, silap! sakit banyak..
but, we have to face it.

jangan tanya aku sakit dia macam mana.
sebab aku pun tak tau nak luahkan.
jadi, just well prepared okay?
Insyaallah, ko boleh handle.
*boleh ke? haha.*

 

sayang ko babe !

p/s : ko orang pertama aku buat entry khas okay! haha ~

The Devil Wears Prada : nice one!

Salam.

tadi tengah ari lepas mamam lunch, rasa macam nak tido. tapi, tetiba rasa nak tengok movie. scroll down pilih movie apa nak tengok. at last, aku pilih movie ni walau dah 150 juta kali aku tengok dan tak pernah bosan !

pada aku, movie ni memang sangat bagus. banyak mengajar aku supaya :
jangan cepat putus asa.
jangan cepat puas hati.
jangan cepat percaya dengan orang. lebih lagi yang baru kita kenal.
jangan buat keputusan terburu-buru.

movie ni mengajar aku untuk lebih motivated. walau orang sekeliling kita buat kita stress, tapi diri sendiri kena pandai handle. walau kita tak pandai nak buat sesuatu task yang diberi, jangan takut untuk mencuba. walau salah, tapi at least kita cuba.

 
movie ni juga mengajar aku yang walau orang under-estimate kita, don't give up! tunjukkan pada mereka yang kita boleh buat. tak kisah walau dengan cara apa sekalipun, don't give up !

movie ni mengajar aku yang 'just be yourself'. kita tak perlu jadi orang lain untuk dapatkan sesuatu atau memuaskan orang sekeliling. persoalannya adakah kita gembira dengan perubahan itu? biar la nampak buruk-hodoh, tapi kita kenal siapa kita.

dan movie ini juga mengajar aku, jika kita ikhlas dan bersungguh-sungguh dalam kerja, pengakhirannya manis. susah-payah kerja kita terbalas bila kita rasa dihargai. walau nak ke arah manis ni susah, tapi rasa sangat berbaloi.

p/s : dan aku suka movie ni sebab ada Anne Hathaway!

Frust gittew ~

Salam.

Lately ni aku macam baru perasan yang banyak lagu-lagu sekarang ni ala-ala frust menonggeng sket. ke aku je yang baru perasan? antaranya yang telah pun jadi feveret aku :

Bruno Mars - When I Was Your Man
 
Same bed but it feels just a little bit bigger now
Our song on the radio but it don't sound the same
When our friends talk about you, all it does is just tear me down
Cause my heart breaks a little when I hear your name

It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That I should have bought you flowers
And held your hand
Should have gave you all my hours
When I had the chance
Take you to every party
Cause all you wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

My pride, my ego, my needs, and my selfish ways
Caused a good strong woman like you to walk out my life
Now I never, never get to clean up the mess I made, ohh…
And it haunts me every time I close my eyes

It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That I should have bought you flowers
And held your hand
Should have gave you all my hours
When I had the chance
Take you to every party
Cause all you wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

Although it hurts
I'll be the first to say that I was wrong
Oh, I know I'm probably much too late
To try and apologize for my mistakes
But I just want you to know

I hope he buys you flowers
I hope he holds your hand
Give you all his hours
When he has the chance
Take you to every party
Cause I remember how much you loved to dance
Do all the things I should have done
When I was your man
Do all the things I should have done
When I was your man 
 
Jarang kita dapat tengok guys frust kan? normally, girl yang banyak frust. guys kalau dia betul-betul sayang kita, susah sesangat nak tunjuk. that girl kena pandai define sendiri. baca dari gerak-geri, tingkah laku, cara cakap, cara dia tengok kita.. kan? girl mungkin tak perasan. tapi itulah cara mereka express their love. nak cakap I love u or saya sayang awak? huh.. lagi tak lah kan ! itulah antara ayat yang susah girl nak dengar. kadang-kadang boleh gaduh sebab guys that say that those words. tapi, for guys, that simple words means a lot to them dan mereka takkan simply say those words everyday, right? pada mereka, those words only for the girl that they loved and care so much ! tapi, kalau that guy tak cakap, it doesn't means that guy doesn't love u okay? takkan nak say it everyday kan? nanti manis dia hilang.

EGO? haha. guy memang la ego. memang kena ada. but, depends la. biarlah bertempat. dan EGO tu jangan la tinggi melangit sangat sampai tak tercapai oleh orang lain. lama-lama orang mula bosan-muak. so, reduce sikit okay?

p/s : tapi lagu ni memang buat mata aku berair.. terbaiklah ! *terbayang Bruno Mars nyanyi lagu ni untuk aku. okay, dah start merepek. okbai ~

Sunday, April 7, 2013

It's Sunday !

Salam.

oh.. arini Sunday eh? eh, why aku ada kat opis nih? hah? keje? okay.. okay.. calm down. aku memang keje arini. haha. adoi. so bored guys. meh ler teman. student pun takde sangat. kalau ada pun, mereka study. sape nak borak-borak dengan aku nih? but, think positive. aku dapat satu cuti ganti. hihi. boleh kumpul untuk pegi holiday nanti. eh, holiday? haha. just planned. ntah bila ntah.

baru keje tak sampai 4 tahun lagi tapi perasaan bosan+malas mula menular dalam diri. lebih suka stay+lepak umah main-main dengan my doter. even penat layan kerenah dia but i'm happy. tengok dia smile. tengok dia main. tengok gelagat dia. actually, several time aku cakap dengan mr.eM yang aku rasa macam nak quit my job. okay, for sure la dia tak setuju. he advices me a lot. okay, ada la betul nya. lepas dia advices, lega la sikit. but lama-lama perasaan tu datang balik. mr.eM buatkan satu situasi yang boleh buatkan keje aku ni fun. no stress. hmm.. okay, aku buat dulu, tengok macam mana the results.

lately ni, balik umah, baru masuk kereta, mulut aku dah bebel-bebel pasal keje. mr.eM pun pelik. dulu aku tak macam tu. stress keje? ntah la.. maybe. then, pagi-pagi nak pegi keje, liat betul. selalu mimpi yang that day ari minggu. aku cuba nak jadikan keje seharian aku ni fun. taknak stress. hmm.. doakan aku ye?

p/s : rasa macam nak buat business, tapi apa? ada terfikir several businesses but not study betul-betul lagi. mr.eM? dia mesti lah tak bagi. dia kata, keje je dulu. tak payah fikir nak buat keje lain.

p/s lagi : any idea tak?

Tuesday, April 2, 2013

Holiday : Lost World of Tambun!

Salam.

entry ni back-dated sebenarnya. tapi tak sempat nak share. holiday ni bulan lepas. on my triple celebrations. jalan-jalan at Lost World of Tambun! heeeeee. saja layan-layan budak kecik ni. mula-mula dia takut. terkejut agaknya. tapi lama-lama, seronok taknak keluar dari air pulak.

muncung sedepa bila mula-mula masuk air.. ngeee..

"kenapa saya kena pakai pelampung nih??"

maira's first swimming suit!

okay.. dia dah mula seronok...

ni abah dia pulak yang over.. hihi.
pic mama dia? errr.. segan nak letak. simpanan sendiri je la. haha. yang penting, mr.eM and my doter happy!

p/s : mama dia siap sapukan lotion sebab takut anak dara dia hitam.. haha!

April 2013..

Salam..

helo April! Alhamdulillah.. masih diberikan peluang untuk bernafas di muka bumi ini. sangat bersyukur kerana masih diberi peluang untuk membuat amalan dan memperbaiki diri. terima kasih.

hmm.. susah kita nak puaskan hati orang ni kan? mana lagi penting, diri sendiri atau orang sekeliling? kalau diri sendiri dikatakan pentingkan diri. serba salah kan? tapi kadang-kadang SELFISH tu penting untuk kita. defend diri kita. dari mengikut telunjuk orang lain. kita sedar kemampuan diri kita. tapi orang lain? memang tak lah!

adakah kita dianggap bodoh kalau mengikut cakap orang? adakah kita dianggap pandai kalau hanya tahu membangkang cakap orang? entah lah, kadang-kadang pelik dengan kehendak orang. jadi, sebab tu aku kata SELFISH tu penting tapi biar bertempat. jangan memkhinzir buta saja. kan?

apa-apa pun, kita kena ukur kemampuan kita sendiri. bukan apa, takut tak terkejar. takut tak terlarat. takut tak tergendong. akhirnya, memakan diri sendiri. siapa nak tolong? entah.

aku harap bulan April ini akan bagi sinar baru.
aku harap bulan April ini aku dikurniakan kesihatan yang terbaik.
aku harap bulan April ini akan buatkan aku jadi lebih kuat.
aku harap bulan April ini akan menjadikan aku lebih berfikiran positif.

terima kasih kerana mengurniakan aku seorang teman, sahabat, kawan, boyfriend dan suami yang terbaik untuk aku.

terima kasih sebab sudi dengar masalah.
terima kasih sebab beri nasihat yang terbaik.
terima kasih sebab sudi pujuk bila sedih.
terima kasih sebab gelak-ketawa sama-sama.
terima kasih sebab sabar melayan kerenah ntah apa-apa ni.
terima kasih..

p/s : entry kalau taip dalam situasi hujan-hujan cenggini, memang camni lah jawabnya. haha!

Wednesday, March 27, 2013

My new gadget..!

Salam..

hola! okay.. okay. aku tau aku dah lama tak update blog ni. hihi. tp jangan risau ye. sebab lepas ni konfem aku selalu hapdet. sebab ape? jeng.. jeng.. jeng!

haa.. gilew kewl..! tengah jakun lagi ni,, hihihi..

thank you sooooo much my dear mr.eM for the lovely gift on my birthday! but really sorry sebab tak ada present for u. nanti i balas balik okay? hiks.

p/s : owh.. our triple celebration this year tak pegi mana-mana pun. lepak rumah je. keluar makan. but i'm happy..!

Monday, February 4, 2013

Finally.. home suwitt home!

Salam..

yeay! at the end, my house are already set-up. almost a year i'll be waiting for. alhamdulillah.. now pening nak isikan pulak. haha. no lah. barang dah ada, just nak re-arrange je. so, sekarang takde la malu nak ajak kengkawan lepak umah. jom jom! tapi inform dulu.. kang takde orang kat umah.. haha!



pic 1 hingga 3 ni boleh nampak pergerakan budak kecit tu nak main plug..




budak kecik yang sibuk.. haha!
p/s : nanti i update gambar umah full dengan barang-barang pulak. kihkihkih..

Thursday, January 31, 2013

Permulaan 2013 yang menyedihkan!

Salam..

tak sangka permulaan 2013 yang super-duper menyedihkan! aku memang rasa sangat sedih. teramat-amat sedih. kenapa boleh jadi sampai macam ni? Ya Allah, aku harap semua ini akan berakhir.